Frukost med forskare - Martin Ljungdahl

Martin Ljungdahl

Martin Ljungdahl

Datum
Tid till

Bubblor skapar bättre ljudmiljöer på öppna kontor. De senaste 20 åren har de flesta kontor gått från att vara så kallade cellkontor där man kunde stänga dörren om sig, till öppna kontorslandskap där många samsas på samma yta. En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om den allt sämre ljudmiljön går att göra mer behaglig – genom innovativ ljuddesign.

Frukost med forskare 18 september
ForskareMartin Ljungdahl Eriksson, doktor i informatik
TemaBubblor skapar bättre ljudmiljöer på öppna kontor
Lokal och/eller digitaltFölj föreläsningen online tillsammans med andra på Campus Dalsland eller själv på Zoom Länk till annan webbplats. eller på Högskolan Väst lokal F211
Tid09.00-10.00
FrukostFrukost serveras från 08.30. Anmäl ditt deltagande formuläret här.

 

Martin Ljungdahl Eriksson är nybliven doktor i informatik med inriktning mot arbetsintegrerat lärande och han har forskat på möjliga designlösningar för kontor, i syfte att skapa bättre ljudmiljöer. I den aktuella avhandlingen har han tagit fram en lösning, en kontorsstolsprototyp där nackstödet är försett med högtalare. I den har Martin designat bakgrundsljud som i sin tur skapar en ljudbubbla eller en transparent hinna av ljud. Martin betonar att prototypens uppgift inte handlar om att helt stänga in och av. Den ska inte heller spela musik ur högtalarna. Snarare ska det vara ett ljud som är behagligt men som man inte riktigt lägger märke till.

Hör Martin berätta mer om sina spännande resultat!

Anmälan

Du som vill delta på Campus Dalsland anmäler dig här för att få frukost i samband med föreläsningen. Frukost serveras från 08.30.