Frukost med forskare - Anette Bolin

Anette Bolin

Anette Bolin

Datum
Tid till

Hur viktig är den första reaktionen från samhället när en ung person blir polisanmäld för första gången på grund av misstanke om kriminalitet? Och att stöd erbjuds snabbt? I en rapport från Högskolan Väst konstateras att en tidig insats från socialtjänsten och/eller polis upplevs som positiv och rättvis av de unga och att tidiga stödinsatser medverkar till att de inte begår nya brott.

Frukost med forskare 13 november
ForskareAnette Bolin, professor i socialt arbete
TemaHar tidiga insatser mot brottsmisstänkta unga någon effekt?
Lokal och/eller digitaltFölj föreläsningen online tillsammans med andra på Campus Dalsland eller själv på Zoom Länk till annan webbplats. eller på Högskolan Väst lokal F211
Tid08.00-09-00
FrukostFrukost serveras från 07.30. Anmäl ditt deltagande formuläret här.

 

Sverige har en lång historia av brottsförebyggande initiativ för att tidigt upptäcka ungdomar som är involverade i brottslighet eller befinner sig i kriminella miljöer. På operativ nivå involverar samarbetet främst socialtjänst och polis. Socialtjänsten i Trollhättans Stad har under 2021–2022 genomfört brottsförebyggande insatser inom ramen för projektet Tidig upptäckt – tidig insats (TUTI). Här möter du Anette Bolin, professor i socialt arbete, som lett projektet och hör henne berätta om resultatet.

Anmälan

Du som vill delta på Campus Dalsland anmäler dig här för att få frukost i samband med föreläsningen. Frukost serveras från 7.30.