Polispreparand startas på Campus Dalsland

Nu planläggs en polispreparandutbildning vid Campus Dalsland med start våren 2023. Det är ett samarbete mellan polismyndigheten i Fyrbodal och Campus Dalsland.

  • Polisen lokalt behöver växa med medarbetare som är förankrade i Dalsland. Vi har en del sökande från Dalsland men många faller bort i rekryteringen på grund av att de inte klarar antagningskraven. Kan vi med hjälp av en preparandutbildning på Campus Dalsland vända trenden är det en fantastisk möjlighet som vi självklart vill vara en del av. Vi är mycket glada för den positiva inställning som kommunerna och Campus Dalsland uppvisat och ser fram emot att komma igång med utbildningen, säger Lars Eckerdal, Polisområdeschef i Fyrbodal.

Utbildningen kommer att vara en termin och upplägget syftar både till att förbereda kursdeltagarna för antagningsprocessen till polisutbildningen, men också att stärka motivationen för polisprogrammet och polisyrket.

  • Det känns mycket bra att vi så här tidigt får in en utbildning som visar att Campus Dalsland kommer att göra skillnad när det gäller utbildnings- och utvecklingsmöjligheter för oss om bor i landskapet. Det ökar förutsättningarna för att fler kommer in på utbildningen och att vi får fler som väljer att vara polis i Dalsland, säger två av kommunalråden i Dalsland, Stig Bertilsson (M), Bengtsfors och Michael Karlsson (S), Åmål.
  • Att starta en polispreparand på Campus Dalsland visar att vi är en positiv faktor för den fortsatta utvecklingen och arbetskraftstillväxten i Dalsland samt bidrar till flera av målen i portalprojektet ”Det goda livet i Dalsland. Utvecklingen som personer genomgår när de utbildar sig är positivt både för individen samt samhället, säger Kristina Sandström, verksamhetsutvecklare för Campus Dalsland.

Polisförberedande kurser, som polispreparand, ger ingen platsgaranti på Polisprogrammet. Men en genomförd kurs stärker chansen att komma in och gör dig mer förberedd att klara programmets olika moment. Det är också ett sätt att prova på om polisutbildningen är något för dig.

Vi kommer uppdatera informationen löpande kring hur och när ansökan startar, på vår hemsida samt på våra sociala medier.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
15 februari 2022
Sidan publicerad av:
Sofia Magnusson