Polispreparandutbildning

Genom utbildningen kan du förbereda dig för antagningsprocessen till polisutbildningen. Det är också ett sätt att prova på om polisutbildningen är något för dig.

Foto: Sofia Magnusson

Nu planläggs en polispreparandutbildning vid Campus Dalsland med start våren 2023. Det är ett samarbete mellan polismyndigheten i Fyrbodal, Högskolan Väst och Campus Dalsland.

Utbildningen kommer att vara en termin och upplägget syftar både till att förbereda kursdeltagarna för antagningsprocessen till polisutbildningen, men också att stärka motivationen för polisprogrammet och polisyrket.

Polispreparand är en förberedande utbildning för dig som vill bli polis. Kursen riktar sig till dig som är behörig att söka till högskolan. Vet du med dig att du saknar behörighetsgivande ämnen, ta kontakt med din vuxenutbildning. Kursen kommer att ges på halvfart, vilket innebär att du skulle kunna läsa behörighetsgivande kurser parallellt.

Kursen kommer att förbereda dig väl inför antagningsprocessen och polisyrket. Polisförberedande kurser, som polispreparand, ger ingen platsgaranti på Polisprogrammet. Men en genomförd kurs stärker chansen att komma in och gör dig mer förberedd att klara programmets olika moment. Det är också ett sätt att prova på om polisutbildningen är något för dig.

Mer information och ansökan

Vi kommer uppdatera informationen löpande här kring hur och när ansökan startar. Så håll koll här eller på våra sociala medier.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 juni 2022
Sidan publicerad av:
Sofia Magnusson