Avsiktsförklaring mellan Campus Dalsland och Folkuniversitet ger långsiktig samverkan

Foto på Marcus Hallberg och Kristina Sandström som skakar hand med varandra

Marcus Hallberg, bitr. stiftelserektor/vd för Folkuniversitetet och Kristina Sandström, Campus Dalsland är överens om att avsiktsförklaringen kommer leda till ett bra samarbete.

Campus Dalsland och Folkuniversitetet skrev i veckan under en avsiktsförklaring som gäller från 1 maj 2023. Avsiktsförklaringen slår fast en långsiktig samverkan med fokus på kunskaps- och kompetensfrågor samt verksamhetsutveckling.

Campus Dalsland och Folkuniversitetet, stiftelsen kursverksamheten vid Göteborgs universitet och Folkuniversitetet uppdrag väst AB, ska långsiktigt samverka inom kunskaps- och kompetensfrågor samt verksamhetsutveckling. Det kommer att ske inom relevanta områden för de båda verksamheterna. Konkreta exempel på framtida samverkan är exempelvis: YH-utbildningar, uppdragsutbildning för kompetens- och verksamhetsutveckling, öppna föreläsningar för allmänheten samt arbetsmarknadsdagar.

- Vi på Folkuniversitetet ser fram mot att starta samarbetet för att utveckla och erbjuda verksamhet även på Campus Dalsland. För oss är det viktigt med en stor geografisk spridning för att nå invånare i hela regionen med våra föreläsningar, utbildningar och uppdrag, säger biträdande stiftelserektor Marcus Hallberg

Målet med Campus Dalsland är att skapa en studiemiljö och en attraktiv mötesplats som stimulerar kunskapsutveckling samt ger möjlighet att delta i högre utbildning oberoende av var man bor och verkar.

- Vi är jätteglada över att avsiktsförklaringen är klar. Utbildningssamverkan är värdeskapande för Campus Dalsland och verksamheten som Folkuniversitetet har kommer att utöka utbudet av aktiviteter hos oss. Folkuniversitetet har lång erfarenhet av att bedriva olika former av utbildning där Campus Dalsland blir en plattform för dem att nå en ännu större målgrupp, säger Kristina Sandström, verksamhetsledare Campus Dalsland

Kontakt

För Campus Dalsland

Kristina Sandström
0531-52 68 84
kristina.sandstrom@bengtsfors.se

För Folkuniversitetet/Folkuniversitetet Uppdrag Väst AB

Marcus Hallberg, bitr. stiftelserektor/vd
0520-50 50 66
marcus.hallberg@folkuniversitetet.se

Folkuniversitetet

Folkuniversitetet, stiftelsen kursverksamheten vid Göteborgs universitet är ett studieförbund som bedriver folkbildning, uppdragsutbildning och skolverksamhet i Västra Götaland, Värmland och norra Halland. Folkuniversitetet har visionen och verksamhetsidén att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet uppdrag väst AB är ett helägt dotterbolag till stiftelsen som stärker organisationers och individers konkurrenskraft genom uppdragsutbildning i samverkan med företag och myndigheter.

Campus Dalsland

Campus Dalsland drivs i samverkan mellan Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Vänersborg och Åmåls kommun med stöd från Miljö- och regionutvecklingsnämnden (MRU) i Västra Götaland.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
21 april 2023
Sidan publicerad av:
Sofia Magnusson