Möt Ghinwa en av våra studenter på HögskoleVux

Foto på Ghinwa Chouha taget utanför Campus Dalsland

Ghinwa Chouha foto: Sofia Magnusson

- Det känns jättebra, så sammanfattar Ghinwa Chouha hur det är att läsa på HögskoleVux. Ghinwa läser de högskoleförberedande delarna via Dalslands Folkhögskola och så är hon på plats i Bäckefors för högskolekursen "Introduktion till högskolestudier" en dag per vecka.

Ghinwa är 43 år och kommer ursprungligen från Syrien. Hon vill studera på universitetet i framtiden och drömmen är att gå kost och ledarskapsprogrammet på Göteborgsuniversitet.

- När jag kom till Sverige läste jag först SFI, därefter har jag läst in grundskolan och gymnasiet och så har jag gått två kockutbildningar, säger Ghinwa.

Nu återstår endast betyg i gymnasiekursen engelska 6 innan drömmen kan bli verklighet.

- I framtiden vill jag jobba som exempelvis måltids- eller kostchef. Jag brinner för att minska matsvinnet och se till att skolbarn får bra och vällagad mat, fortsätter Ghinwa.

Om HögskoleVux

HögskoleVux vänder sig till dig som har gått gymnasiet men saknar grundläggande eller särskild behörighet och vill påbörja studier på högskola eller universitet. Utbildningens längd är 6-18 månader, beroende på dina utbildningsbehov. I höst startar en ny omgång av av HögskoleVux.

Här kan du läsa mer om HögskoleVux och här finns mer information om varianten HögskoleVux för samhällsbärande yrken.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 april 2023
Sidan publicerad av:
Sofia Magnusson