Utbildningsstart för Högskolevux och HögskoleVux med inriktning samhällsbärande yrken

Foto från första utbildningsdagen med alla studenter och lärare samlade i en av salarna på Campus Dalsland.

På plats för första utbildningsdagen på Campus Dalsland var de båda grupperna med studerande på HögskoleVux och HögskoleVux mot samhällsbärande yrken. Foto: Sofia Magnusson

Idag dök de första studenterna upp på plats på Campus Dalsland. Det var utbildningsstart för HögskoleVux och HögskoleVux för samhällsbärande yrken. En glad verksamhetsledare vid Campus Dalsland, Kristina Sandström, hälsade studenterna och deras lärare välkomna.

På plats fanns också Erika Gustavsson som är kommunpolis i Vänersborg och Mellerud. Polismyndigheten kommer att bidra med inslag i HögskoleVux för samhällsbärande yrken.

Foto på Kristina Sandström, verksamhetsledare på Campus Dalsland tillsammans med Erika Gustavsson, kommunpolis i Vänersborg och Mellerud

Kristina Sandström, verksamhetsledare på Campus Dalsland tillsammans med Erika Gustavsson, kommunpolis i Vänersborg och Mellerud. Foto: Sofia Magnusson

  • HögskoleVux är en ny utbildning som ska underlätta för fler att bli behöriga för högskolestudier samtidigt som du förbereder dig för högre utbildning i en högskoleintroducerande kurs. Som kursdeltagare läser du in din behörighet/särskilda behörighet på vuxenutbildningen i Dalslandskommunerna eller vid Dalslands Folkhögskola. Samtidigt läser du en högskolekurs, Introduktion till högskolestudier 15 hp som hålls av Högskolan Väst via Campus Dalsland.
  • Genom utbildningsvarianten HögskoleVux för samhällsbärande yrken får du insikt i vad det innebär att vara yrkesverksam inom samhällsbärande yrken och du kan ta reda på om det är något för dig. Utbildningen är ett samarbete mellan Högskolan Väst, polismyndigheten i Fyrbodal och Campus Dalsland.

Utbildningarma vänder sig till dig som har gått gymnasiet men saknar grundläggande eller särskild behörighet och vill påbörja studier på högskola eller universitet.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
31 augusti 2023
Sidan publicerad av:
Sofia Magnusson