Frukost med forskare

Frukost i en avslappnad miljö samtidigt som du får ta del av ny spännande forskning, det är vad frukost med forskare handlar om. Vi vill göra forskning tillgänglig för fler och det här är ett sätt. Ta med några kollegor eller vänner och ta en kopp kaffe samtidigt som du får möjlighet att lära dig mer om aktuell forskning!

Fika med forskare är öppen för allmänheten, alla är välkomna! Ibland sker arrangemanget fysiskt på plats och ibland digitalt. Se information under respektive datum.

Vid varje tillfälle av fika/frukost med forskare så berättar en forskare om något ämne i ett samtal med moderator, där publiken även har chans att ställa frågor.

Arrangemangen anordas av Folkuniversitetet Trollhättan, Högskolan Väst och Bohusläns museum. Fri entré gäller på samtliga föreläsningar.


 • Frukost med forskare - Martin Ljungdahl
  Bubblor skapar bättre ljudmiljöer på öppna kontor. De senaste 20 åren har de flesta kontor gått från att vara så kallade cellkontor där man kunde stänga dörren om sig, till öppna kontorslandskap där många samsas på samma yta. En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om den allt sämre ljudmiljön går att göra mer behaglig – genom innovativ ljuddesign.
  Läs mer

 • Frukost med forskare - Henrik Eriksson
  Hur skapar vi en mer jämlik vård? En av de viktigaste faktorerna för att utveckla en mer jämlik hälsa, vård och omsorg är att synliggöra hur viktiga normerna är för de människor som arbetar med att bemöta, bedöma och behandla människor i vård- och hälsoarbete. Ändå är dessa frågor ofta nedtonade i just vårdens utbildningar.
  Läs mer

 • Frukost med forskare - Anette Bolin
  Hur viktig är den första reaktionen från samhället när en ung person blir polisanmäld för första gången på grund av misstanke om kriminalitet? Och att stöd erbjuds snabbt? I en rapport från Högskolan Väst konstateras att en tidig insats från socialtjänsten och/eller polis upplevs som positiv och rättvis av de unga och att tidiga stödinsatser medverkar till att de inte begår nya brott.
  Läs mer

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 juni 2024
Sidan publicerad av:
Sofia Magnusson